Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 1 tsp ras el hanout
- 1 tsp harissa
- 200 g passata
- 360 g roasted red peppers, preserved, drained, cut in strips (1 cm)
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 175 g halloumi cheese, diced (1.5 cm)
- 5 g fresh parsley leaves, roughly chopped
- olive oil spray
- 5 filo pastry sheets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1307 kJ / 311 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 980 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Beetroot and Halloumi Burgers
1 godz.
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Coconut and Spinach Dahl
50min