Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g parsnips, peeled, sliced in rounds (1-2 cm)
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for frying
- olive oil, for frying
- 2 egg whites, from large eggs
- 2 egg yolks, from large eggs
- 30 g crème fraîche
- 30 g milk
- 2 Tbsp rice flour
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 80 g walnut halves
- 1 ½ Tbsp honey
- 100 g Stilton, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 395 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 Std. 20 Min
Spinach and Cheese Soufflés
35min
Mushroom Wellingtons
2 Std. 30 Min
Asparagus and Hollandaise Tart
40min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 Std. 15 Min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 Min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 Std.
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35min
Bacon, Leek and Emmental Tart
25 Min
Roasted Tomato Tart
2h
Beetroot Houmous
15 Min