Wersje kompatybilne
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Aubergines
- 3 aubergines
- 2 pinches fine sea salt
- 80 g olive oil
- 100 g bulgar wheat
- 250 g water
- 50 g spring onions, cut in pieces
- 100 g red peppers, cut in pieces
Saffron Yoghurt
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
- 50 g olive oil
- 1 tsp saffron
- 1 garlic clove
- 180 g Greek yoghurt
- 50 g pomegranate seeds
- 30 g toasted pine nuts
- 20 g fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5 godz. 30 min
Bolivian Rice Pilaf
45min
Veracruz Fish
30 Min
Pasta alla Puttanesca
35min
Tofu stew
30 Min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1 Std. 30 Min
Garlic and White Bean Stew
50 Min
Puttanesca Penne
50 Min