Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
TM6 TM5

Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds

3.7 ( 16 ocen )

Składniki

Stuffed Aubergines

  • 3 aubergines
  • 2 pinches fine sea salt
  • 80 g olive oil
  • 100 g bulgar wheat
  • 250 g water
  • 50 g spring onions cut in pieces
  • 100 g red peppers cut in pieces

Saffron Yoghurt

  • 30 g lemon juice, freshly squeezed
  • 50 g olive oil
  • 1 tsp saffron
  • 1 garlic clove
  • 180 g Greek yoghurt
  • 50 g pomegranate seeds
  • 30 g toasted pine nuts
  • 20 g fresh basil leaves

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
395 kcal / 1653 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy