Wersje kompatybilne
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Aubergines
- 3 aubergines
- 2 pinches fine sea salt
- 80 g olive oil
- 100 g bulgar wheat
- 250 g water
- 50 g spring onions, cut in pieces
- 100 g red peppers, cut in pieces
Saffron Yoghurt
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
- 50 g olive oil
- 1 tsp saffron
- 1 garlic clove
- 180 g Greek yoghurt
- 50 g pomegranate seeds
- 30 g toasted pine nuts
- 20 g fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Stuffed Portobello Mushrooms
45 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h