Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 butternut squash, halved lengthways
- 1 Tbsp olive oil
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
- 400 g water
- 200 g quinoa
- 1 garlic clove
- 1 red onion, quartered (approx. 100 g)
- 1 celery stalk, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 carrot, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 sweetcorn cob, kernels only
- ½ tsp ground cumin
- 20 g currants
- 30 g toasted pine nuts
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, leaves and stems, chopped
- 2 tsp Tamari sauce
- 2 Tbsp sunflower seeds, for sprinkling
- 70 g feta cheese, for crumbling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1964 kJ / 467 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Pea and Courgette Tarts
1h
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45 min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 godz. 10 min