Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 butternut squash, halved lengthways
- 20 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
- 600 g water
- 100 g quinoa
- 1 garlic clove
- 1 red onion, quartered (approx. 100 g)
- 1 celery stalk, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 carrot, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 sweetcorn cob, kernels only
- ½ tsp ground cumin
- 20 g currants
- 30 g toasted pine nuts
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, leaves and stems, chopped
- 2 tsp Tamari sauce
- 2 Tbsp sunflower seeds, for sprinkling
- 70 g feta cheese, for crumbling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1964 kJ / 467 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 min
Courgettes with Corn
25 Min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.