Wersje kompatybilne
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dried brown lentils (soaked for 30 minutes, then rinsed)
- 400 g water
- 150 g red onions, quartered
- 1 dried bay leaf
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g fresh green beans, cut in pieces
- 200 g cauliflower florets, small
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 g sherry vinegar
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp za'atar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 5.17 g
- Węglowodany
- 10.23 g
- Tłuszcz
- 10.42 g
- Błonnik
- 5.19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Creamy White Beans and Leeks
20min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1 Std. 30 Min
Garlic and White Bean Stew
50 Min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 Std.
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 Min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min