Wersje kompatybilne
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dried brown lentils (soaked for 30 minutes, then rinsed)
- 400 g water
- 150 g red onions, quartered
- 1 dried bay leaf
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g fresh green beans, cut in pieces
- 200 g cauliflower florets, small
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 g sherry vinegar
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp za'atar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 5.17 g
- Węglowodany
- 10.23 g
- Tłuszcz
- 10.42 g
- Błonnik
- 5.19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35 min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Kale Pesto Pasta Salad
50min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2h 35 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min