Urządzenia i Akcesoria
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
red quinoa50 g
-
water1000 g
-
onions halved50 g
-
garlic cloves3
-
extra virgin olive oil plus extra for frying20 g
-
rice (e.g. basmati, long grain)40 g
-
ground cumin plus extra for serving1 tsp
-
Swiss chard white stalks removed, torn in pieces300 g
-
liquid vegetable stockchicken stock (opcjonalnie)600 - 700 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
lemon juice only½
-
tinned black beans rinsed, drained100 g
-
natural yoghurt100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1.2 g
Kalorie
115.8 kJ /
27.7 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Pumpkin with Curried Lentils
1 godz. 15 min
Reuben's Stew
5 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Green Goodness Soup
10 min
Chickpea Gratin
1 godz.
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min
Moroccan Bean Soup
45 min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Red Lentil Soup
40 min