Urządzenia i Akcesoria
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
red quinoa50 g
-
water1000 g
-
onions halved50 g
-
garlic cloves3
-
extra virgin olive oil plus extra for frying20 g
-
rice (e.g. basmati, long grain)40 g
-
ground cumin plus extra for serving1 tsp
-
Swiss chard white stalks removed, torn in pieces300 g
-
liquid vegetable stockchicken stock (opcjonalnie)600 - 700 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
lemon juice only½
-
tinned black beans rinsed, drained100 g
-
natural yoghurt100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1.2 g
Kalorie
115.8 kJ /
27.7 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 godz. 15 min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Chickpea Soup with Spinach
40 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min