Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g potatoes, peeled, diced (2 cm)
- 450 g celeriac, diced (2 cm)
- 900 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 200 g kale, large stalks removed, leaves chopped
- 1 garlic clove
- 30 g unsalted butter, diced
- 10 g olive oil
- 140 g onions, quartered
- 150 g Stilton, crumbled
- ¼ tsp ground black pepper
- 600 g puff pastry, ready-made (see tip)
- plain flour, for dusting
- 1 medium egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2095 kJ / 503 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 831 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20min
Lentil Moussaka
3h 30min
Lentil moussaka
2 Std. 20 Min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 Std. 30 Min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Curried Squash Galette
1h 20min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 Std.
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1 Std. 25 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min