Wersje kompatybilne
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 50 g blanched hazelnuts
- 500 g butternut squash, peeled, diced (1-2 cm)
- 120 g onions, cut in wedges
- 200 g courgettes, sliced in rounds (1 cm)
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinch ground black pepper
- 200 g amaranth grains
- 600 g water
- 200 g fine green beans
Dressing
- 1 garlic clove
- 10 g fresh chives, cut in pieces (3 cm)
- 20 g fresh parsley leaves
- 30 g olive oil
- 50 g orange juice, freshly squeezed
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g pomegranate seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Sód
- 578 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Kale Pesto Pasta Salad
50min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Green Goddess Quinoa Salad
40 Min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50 min
Mexican Quinoa Salad
30 min