Wersje kompatybilne
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 50 g blanched hazelnuts
- 500 g butternut squash, peeled, diced (1-2 cm)
- 120 g onions, cut in wedges
- 200 g courgettes, sliced in rounds (1 cm)
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinch ground black pepper
- 200 g amaranth grains
- 600 g water
- 200 g fine green beans
Dressing
- 1 garlic clove
- 10 g fresh chives, cut in pieces (3 cm)
- 20 g fresh parsley leaves
- 30 g olive oil
- 50 g orange juice, freshly squeezed
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g pomegranate seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Sód
- 578 mg
Alternatywne przepisy
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Supreme Plant Poke Bowl
1 godz. 10 min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 Min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 Min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1 Std. 20 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Chickpea Pancakes
20 Min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 Std.
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Green Goddess Quinoa Salad
40 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 Min