Mushroom Parmentier

Mushroom Parmentier

4.5 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Gratin
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    30 g
  • ground almonds
    30 g
  • breadcrumbs
    30 g
Mushrooms
  • garlic cloves
    2
  • fresh parsley leaves only
    3 - 4 sprigs
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • fresh wild mushrooms sliced
    500 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Potato Purée
  • floury potatoes peeled, cut in small pieces (2 cm)
    600 g
  • whole milk
    300 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • unsalted butter
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 304 kcal / 1272 kJ
Białko 10.01 g
Tłuszcz 19.37 g
Węglowodany 22.46 g
Błonnik 3.84 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...