Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gratin
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g ground almonds
- 30 g breadcrumbs
Mushrooms
- 2 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 50 g extra virgin olive oil
- 500 g fresh wild mushrooms, sliced
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Potato Purée
- 600 g floury potatoes, peeled, cut in small pieces (2 cm)
- 300 g whole milk
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- 30 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 10.01 g
- Węglowodany
- 22.46 g
- Tłuszcz
- 19.37 g
- Błonnik
- 3.84 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Pea and Courgette Tarts
1h
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min