
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
kaszy kuskus250 g
-
wrzącej wody500 g
-
oliwy z oliwek extra vergine110 g
-
soli1 łyżeczka
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
rodzynek sułtanek150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego60 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 - 3 łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
białej ciecierzycy, z puszki (3 opakowania), odsączonej z zalewy720 - 750 g
-
orzechów, całych, mieszanych np. orzechów włoskich, migdałów, nerkowców150 g
-
liści mięty, świeżych posiekanych20
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360.9 kcal /
1511.1 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
18.4 g
Węglowodany
44.8 g
Błonnik
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska