Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim

Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim

4.4 84 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji

Składniki

  • kaszy kuskus
    250 g
  • wrzącej wody
    500 g
  • oliwy z oliwek extra vergine
    110 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    5 - 10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • rodzynek sułtanek
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    60 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 - 3 łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    2 łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • białej ciecierzycy, z puszki (3 opakowania), odsączonej z zalewy
    720 - 750 g
  • orzechów, całych, mieszanych np. orzechów włoskich, migdałów, nerkowców
    150 g
  • liści mięty, świeżych posiekanych
    20

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 360.9 kcal / 1511.1 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 44.8 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...