
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
250 g kaszy kuskus
-
500 g wrzącej wody
-
110 g oliwy z oliwek extra vergine
-
1 łyżeczka soli
-
5 - 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
150 g rodzynek sułtanek
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
720 - 750 g białej ciecierzycy, z puszki (3 opakowania), odsączonej z zalewy
-
150 g orzechów, całych, mieszanych np. orzechów włoskich, migdałów, nerkowców
-
20 liści mięty, świeżych posiekanych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360.9 kcal /
1511.1 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
18.4 g
Węglowodany
44.8 g
Błonnik
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska