Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de arroz de grano largo
- 1 diente de ajo
- 120 g de cebolla en dos trozos
-
1
cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 pastilla de caldo de verduras - 800 g de agua
- 300 g de yogur griego
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal (opcjonalnie)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 ½ cucharadas de mantequilla
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- ½ - 1 cucharada de pimienta de Cayena desmenuzada
- 100 g de kale picados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 966.9 kJ / 231.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de apio
40 min
Sopa griega de tomate y yogur
10min
Sopa de pimiento rojo y calabacín
30 min
Vichysoisse de maíz Thai
2h 30min
Crema fría de manzana al curry
5h 40min
Crema de cebolla con cerveza
1h 10min
Crema bretona (de judías blancas)
30 min
Crema de pimiento rojo y jengibre
50min
Crema de champiñones
20 min
Sopa griega de garbanzos
25min
Crema de batatas con leche de coco
40 min
Crema de canónigos
20 min