Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de arroz de grano largo
- 1 diente de ajo
- 120 g de cebolla en dos trozos
-
1
cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 pastilla de caldo de verduras - 800 g de agua
- 300 g de yogur griego
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal (opcjonalnie)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 ½ cucharadas de mantequilla
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- ½ - 1 cucharada de pimienta de Cayena desmenuzada
- 100 g de kale picados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 966.9 kJ / 231.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de garbanzos con espinacas
30 min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30 min
Crema de batatas y garbanzos
35 min
Sopa de coco y guisantes (Tanzania)
35 min
Sopa de manzana y apio
45 min
Crema fría de manzana al curry
5 godz. 40 min
Gazpacho verde
10min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30 min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min
Crema de judías blancas con espinacas
30 min
Crema de apio
40 min
Vichyssoise de apio
40 min