Sopa griega de garbanzos

Sopa griega de garbanzos

3.9 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 raciones

Składniki

  • 30 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
  • 1 cebolla cortada en cuartos
  • 250 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
  • 2 ramitas perejil fresco
  • 1 cucharadita de orégano seco
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 600 g de agua
  • 20 g zumo de limón
  • 100 g de picatostes para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 8.48 g
Kalorie 990 kJ / 237 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 8.13 g
Węglowodany 28.53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...