Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
- 1 cebolla cortada en cuartos
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 2 ramitas de perejil fresco
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 600 g de agua
- 20 g de zumo de limón
- 100 g de picatostes para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 990 kJ / 237 kcal
- Białko
- 8.48 g
- Węglowodany
- 28.53 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 8.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de judías blancas y verduras
30 min
Sopa de garbanzos con espinacas
30 min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30 min
Sopa griega de garbanzos
25min
Crema de judías pintas y espinacas
30 min
Crema de canónigos
20 min
Crema bretona (de judías blancas)
30 min
Sopa griega de tomate y yogur
10min
Sopa de batata, pimiento rojo y judías blancas
35min
Crema de judías blancas con espinacas
30 min
Sopa de arroz y garbanzos
30 min
Crema de batatas y garbanzos
35min