
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions halved
- 30 g olive oil plus extra for greasing
- 1 ½ - 2 tsp ground cumin to taste
- 1 Tbsp ground cinnamon plus 1 pinch for dusting
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander to taste
- 2 tsp dried fennel seeds
- 1 pinch saffron
- 600 g duck breasts, skinless cut in pieces (3 cm)
- 150 g dried apricots, pitted quartered
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 tsp chicken stock paste, homemade - 2 lemons finely grated zest and juice
- 80 g water
- 50 g toasted pine nuts plus extra for garnishing
- 4 sheets filo pastry (approx. 48 cm x 25 cm)
- 1 tsp icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 477 kcal / 1997 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 37 g
- Błonnik
- 8 g