Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, halved
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 ½ - 2 tsp ground cumin, to taste
- 1 Tbsp ground cinnamon, plus 1 pinch for dusting
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp dried fennel seeds
- 1 pinch saffron
- 600 g duck breasts, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 150 g dried apricots, pitted, quartered
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp chicken stock paste, homemade - 2 lemons, finely grated zest and juice
- 80 g water
- 50 g toasted pine nuts, plus extra for garnishing
- 4 sheets filo pastry (approx. 48 cm x 25 cm)
- 1 tsp icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 477 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1h 20min
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2h 30min
Indochine Chicken Salad
1h 20min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50min
Thai Steamed Trout Parcels
35min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11hod. 10min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30min
Salmon tartare
25min
Mushroom cappuccino
25min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min