
Wersje kompatybilne
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh jalapeño chilli cut in pieces (2 cm)
- 120 g red onions quartered
- 50 g spring onions cut in pieces (2 cm)
- 3 garlic cloves
- 30 g fresh coriander 20 g cut in pieces (3 cm), 10 g leaves
- 30 g olive oil plus extra for greasing
- 30 g lime juice
-
50
g grapefruit juice
lub 50 g orange juice - 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
-
4
fresh salmon fillets skin on or skinless (200 g each)
lub 4 frozen salmon fillets skin on or skinless (200 g each), fully defrosted - 500 g cherry tomatoes
- 60 g tomato purée
- 35 g lime juice, freshly squeezed
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 avocado (approx. 300 g), diced
- 1 lime cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 712 kcal / 2981 kJ
- Białko
- 46 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Sód
- 1041 mg