Wersje kompatybilne
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Fish
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 red chilli, fresh, halved and deseeded
- ½ - 1 tsp dried fennel seeds, to taste
- 1 pinch ground cinnamon
- ¼ tsp saffron
- ½ tsp fine sea salt
- 3 Tbsp olive oil
- 2 white fish fillets, skinless (approx. 180 g each)
Chermoula Sauce
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh coriander, leaves and stalks, cut in pieces
- ½ - 1 tsp ground cumin, to taste
- 1 tsp sweet paprika
- 1 pinch dried chilli flakes
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 30 g olive oil
Couscous Salad
- 100 g couscous
- 15 g olive oil
- 110 g water
- 1 pinch ground cumin
- ½ tsp salt
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 fresh red chilli
- 1 tsp lemon zest, finely grated
- 1 carrot (approx. 60 g), cut in pieces
- 50 g pitted black olives
- 80 g tinned chickpeas, drained
Steaming Marinated Fish
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3187 kJ / 762 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30min
Seafood Korma
40 min
Sicilian Prawn Salad
40 min
Sicilian Salad
30min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min