
Wersje kompatybilne
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Fish
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 red chilli, fresh halved and deseeded
- ½ - 1 tsp dried fennel seeds to taste
- 1 pinch ground cinnamon
- ¼ tsp saffron
- ½ tsp fine sea salt
- 3 Tbsp olive oil
- 2 white fish fillets, skinless (approx. 180 g each)
Chermoula Sauce
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh coriander leaves and stalks, cut in pieces
- ½ - 1 tsp ground cumin to taste
- 1 tsp sweet paprika
- 1 pinch dried chilli flakes
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 30 g olive oil
Couscous Salad
- 100 g couscous
- 15 g olive oil
- 110 g water
- 1 pinch ground cumin
- ½ tsp salt
- 5 sprigs fresh coriander leaves only
- 1 fresh red chilli
- 1 tsp lemon zest finely grated
- 1 carrot (approx. 60 g), cut in pieces
- 50 g pitted black olives
- 80 g tinned chickpeas drained
Steaming Marinated Fish
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762 kcal / 3187 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Węglowodany
- 44 g
- Błonnik
- 7 g