Wersje kompatybilne
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon, Carrots and Beans
- ½ - 1 tsp cayenne pepper
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground white pepper
- 4 fresh salmon fillets, skinless (150-180 g each, 4 cm thick)
- 200 g carrots, cut in pieces (approx. 2 mm)
- 250 g flat green beans, halved
Mango Sauce
- 250 g ripe mangoes, cut in pieces (approx. 3 cm)
- 50 g brandy
- 1 tsp curry powder
- 300 g water
- 100 g double cream
- 120 g plain yoghurt
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground white pepper
- 1 sprig fresh parsley, leaves only, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2144 kJ / 513 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Rice with Duck
1h 5min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Cod with citrus butter
50 min
Chicken Provencale
1h
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1h
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Creamed Cod
45 min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45 min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30 min
Herby Steaks with French Potato Salad
45 min