Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, vegetarian, crust removed and cut in cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g broccoli, cut into small florets (1-2 cm)
- 1300 g water
- 300 g dried spaghetti, broken in halves
- 2 tsp fine sea salt
- 80 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 2 fresh red chillies, long, deseeded if preferred
- 130 g pine nuts
- 150 g dry white wine
- 2 Tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2258 kJ / 537 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Breakfast Burrito
50min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Pasta alla Puttanesca
35 Min
No-rise Wholemeal Pizzas
40min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1 Std. 30 Min
Black Rice Pudding
45min
Jalapeño Chicken Lettuce Wraps
30 Min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25min
Spaghetti alla Puttanesca
35 Min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min