Urządzenia i Akcesoria
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
water500 g
-
aubergines cut in pieces (3 cm)500 g
-
garlic clove1
-
onions quartered250 g
-
vegetable oil30 g
-
ground cumin1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1.4 g
Kalorie
319 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indian Vegetable Curry
50 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Potato Curry (Ala Hodi)
40 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 min
Dhokla
30 min
Chana Masala
45 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min