Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 raw foie gras (500-600 g)
- 4 tbsp cognac
- 2 tsp salt
- 1 pinch mixed peppercorns
- 1 pinch mixed peppercorns, to taste
- 800 g water, plus extra to cool
- 300 - 400 g ice cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1430.4 kJ / 347.6 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45 min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 min
Chicken Liver Mousse (Chris Cosentino)
9h 5 min
Taramasalata
15 min
Chocolate and Sesame Ganache
13h
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Amarena cherry ice cream
8h 10min
Bloody Maria
2h 45 min
Queso fresco
2h
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Sabayon
15 min