Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goat's cheese flans and leeks
- butter, for greasing
- 40 g flour, plus extra for dusting
- 130 g milk
- 140 g fresh goat's cheese
- ½ tsp salt
- 2 eggs, separated
- 500 g water
- 300 g leeks, white part only, cut in pieces (5 mm)
- 50 g red peppers, diced (1 cm)
Yoghurt sauce
- 60 g fresh goat's cheese
- 125 g plain yoghurt
- 6 fresh chives, chopped
- 2 - 3 pinches salt
- 2 pinches ground pepper, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Whipped egg whites
10 Min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3 Std. 10 Min
Crème Pâtissière
15 min
Peas and jamon
40 Min
Ratatouille Galette (TM5)
1 Std. 30 Min
Quince Tart
50 Min
Crème Pâtissière
15 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Berry foam
10 Min
Baked Peaches with Meringue Topping
40 Min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 Min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2h 20min