Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hummus
- 2 garlic cloves
- 200 g canned chickpeas, drained
- 300 g beetroot, cooked
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
-
50
g tahini (see tip)
lub 50 g toasted sesame seeds - 1 tsp fine salt
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 pinch curry powder
- 1 pinch ground cumin
Presentation
- 24 Belgian endive leaves (approx. 2-3 heads)
- 200 g beetroot, cooked and cut into very thin slices
- 1 dash extra virgin olive oil
- 1 tsp freshly ground black pepper
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 7.35 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus
10 min
Amaranth Crispbread
1 godz. 15 min
Za'atar pesto
5 min
Hummus
5 min
Hummus
5 min
Sundried tomato hommus with crackers
1 godz. 15 min
Leftover Vegetable Hummus
10 min
Carrot Hummus
15 Min
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Creamy Sun-dried Tomato and White Bean Dip
10 min
Tahini
20min
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5 min