Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g red onions, cut in thin slices (1-2 mm)
- 30 - 40 g red wine vinegar, to taste
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 50 g extra virgin olive oil
- ½ garlic clove (opcjonalnie)
- 40 g lime juice, freshly squeezed,
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground white pepper
- 300 g water
- 500 g large raw prawns, peeled and deveined (approx. 1 kg prawns in their shells)
- 1 - 2 limes, cut in slices (2-3 mm)
- 200 g fennel bulb, cut in thin slices (1-2 mm)
- 400 g cherry tomatoes, cut in halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Pork Loin with Mashed Potatoes and Salad
1h
Rolled Frittata
55 min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Coconut and Osmanthus Jelly
3h 20min
Biltmore Lavender and Tellicherry Pepper Osso Buco
2 Std. 45 Min
Menu with ginger-pea soup, lemon salmon, broccoli and potatoes
45 min
Gazpacho
1h 15min
Seafood Salad with Pearl Barley
1 Std. 35 Min
Fattoush with grilled haloumi
Brak ocen