Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 150 g spelt grains
- 200 g red peppers, diced (approx. 0.5 cm)
- 300 g chicken breasts, cut in strips (approx. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 pinches ground pepper, plus extra to taste
- 40 g almonds
- 40 g shallots
- 4 - 5 sprigs fresh herbs (e.g. coriander, parsley), leaves only
-
20
g wine vinegar
lub 20 g balsamic vinegar - 20 g lemon juice, freshly squeezed (opcjonalnie)
- 60 g rocket
-
20
g pine nuts
lub 20 g nuts (e.g. walnuts, hazelnuts)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Stuffed vegetables
1 Std. 20 Min
Risotto with Parmesan cheese
30min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 Std. 15 Min
Chicken and pepper souvlaki with rice
1 godz. 5 min
Scandinavian Brunch Roll
4 Std. 10 Min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10 Min
Yellow coloured eggs
Brak ocen
Balsamic salmon and courgette noodles
25 Min
Mediterranean pearl barley risotto
1 Std.
Spinach and tomato quiche
1h 45min
Salmon burgers
25 Min