Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken galantine
- 150 g mixed peppers (e.g. red, green, yellow), cut in pieces
- 300 g chicken breast, skinless, boneless, cut in pieces (3-4 cm)
- 300 g chicken leg meat, skinless, boneless (from approx. 500 g chicken legs), cut in pieces
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp vegetable salt, homemade,
- 500 g water
Dill yoghurt sauce
- 10 - 15 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 300 g plain yoghurt
- 50 g mayonnaise
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 Std. 40 Min
Steamed pistachio cheesecakes with mango
1 Std. 30 Min
Antonio Bachour: Chocolate Passion Fruit Bonbons (Metric)
17 godz. 20 min
Floating islands
40 Min
Muhamara dip
5 min
Tuna mousse
10min
Squid à la provençale
55min
Gazpacho
1h 15 min
Mini Laxpuddings
1 Std. 10 Min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1 Std. 40 Min
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1 Std. 50 Min
Berry mousse
4h 50min