Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken galantine
- 150 g mixed peppers (e.g. red, green, yellow), cut in pieces
- 300 g chicken breast, skinless, boneless, cut in pieces (3-4 cm)
- 300 g chicken leg meat, skinless, boneless (from approx. 500 g chicken legs), cut in pieces
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp vegetable salt, homemade,
- 500 g water
Dill yoghurt sauce
- 10 - 15 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 300 g plain yoghurt
- 50 g mayonnaise
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Spicy Zucchini Noodles
10min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
Brak ocen
Duck ballotine
2h 45min
Baklava
1h 10min
Tahini dip (tarator)
5min
Spiced pork terrine
24h
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 godz. 35 min
Taramasalata
15min
Tiropita (Greek cheese pie)
1h 10min
Provençal tart
1 Std. 15 Min
Muhamara dip
30 min