Chicken galantine with dill yoghurt

Chicken galantine with dill yoghurt

2.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
40 slices

Składniki

Chicken galantine
  • mixed peppers (e.g. red, green, yellow), cut in pieces
    150 g
  • chicken breast skinless, boneless, cut in pieces (3-4 cm)
    300 g
  • chicken leg meat, skinless, boneless (from approx. 500 g chicken legs), cut in pieces
    300 g
  • ground black pepper
    1 pinch
  • vegetable salt homemade,
    2 tsp
    1 tsp salt, plus 1 tsp dried mixed herbs
  • water
    500 g
Dill yoghurt sauce
  • fresh dill leaves only
    10 - 15 sprigs
  • garlic clove
    1
  • plain yoghurt
    300 g
  • mayonnaise
    50 g
  • salt
    2 pinches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 4 g
Kalorie 140 kJ / 34 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...