Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling potatoes
- 600 g new potatoes, fitting through hole in mixing bowl lid
- 600 g water
Dill pesto
- 50 g red onion, halved
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g pine nuts
- 60 g extra virgin olive oil
- 25 - 30 g fresh dill leaves, plus extra to garnish
- 20 g pickled capers
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 150 g Greek yoghurt
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
New potato and asparagus salad
- 5 eggs
- 1300 g water
- 400 g green asparagus, ends trimmed, cut in half or into thirds
- 150 g cucumber, sliced (2 mm) (opcjonalnie)
- pine nuts, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2209.2 kJ / 528 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 595.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lime and ginger dressing
30 Min
Beetroot hummus
10 Min
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50 Min
Shrimp Louie Salad
1 Std. 30 Min
Béarnaise sauce
15 Min
Orange curry dressing
10 Min
Xerém maize meal with fresh tuna
40min
Fragrant Chicken Curry Second Bowl
1 Std.
Cheat's Sriracha Sauce
168 godz. 30 min
Pistachio cream
15 Min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1 Std. 40 Min
Mushroom Herb Parboiled Rice
1 Std.