Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pickled gherkins, cut in pieces (3-4 cm)
- 150 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 350 g raw beetroot, cut in pieces (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g potatoes, cut in small pieces (approx. 1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 100 g canned sauerkraut (opcjonalnie)
- 50 g spring onions, finely sliced
- 2 - 3 sprigs fresh dill, plus extra to garnish
- 60 g oil
- 20 g white wine vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Borscht
50 Min
Lentil and chorizo stew
3 Std. 45 Min
Sicilian Caponata
30 Min
Black-eyed bean stew with whole squid
5 Std. 15 Min
Honey lime chicken supremes with Mango chutney
1 Std. 15 Min
Chicken Provencale
1 Std.
Pike perch fillets with fresh corn polenta
1 Std. 5 Min
Menu with Ginger-Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
45 Min
Vegetable harrira soup
45 Min
Mini Laxpuddings
1 Std. 10 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 Min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 Min