Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork throat fat, cut in pieces (approx. 2 cm)
- 500 g pork chine, boneless, cut in pieces (approx. 2 cm)
-
1 - 2
tsp fruit brandy (e.g. apple) (optional)
lub 1 - 2 tsp warm water - 2 tbsp warm water
- 2 tbsp raisins
- 40 g nuts, shelled
- 50 g dried apricots, pitted
- 40 g dried figs
- 50 g prunes, pitted
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 1 egg
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground pepper
- 2 dried bay leaves
- 1 pork caul fat
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1176 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25min
Eggs with herb sauce and Easter biscuits
Nessuna valutazione
Kaya Kok (Kaya Puffs)
1 Std. 10 Min
Mayonnaise
5 Min
Persimmon Pudding
2h 10min
Tofu Balls
35min
Sea Vegetable Stew
Nessuna valutazione
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Tabouleh with quinoa and tuna
40min
Torta Pasqualina
1 Std. 50 Min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 Std. 30 Min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30min