Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batbout dough
- 320 g water
- 2 tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
lub 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal wheat flour
- 240 g durum wheat semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat piece, sinew free, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika powder
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g canned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 111 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1h 35min
Jack-O-Lantern Ice Cream Bowls
50min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25min
Spelt and chicken salad
1 Std. 15 Min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)
45min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Middle eastern stuffed chicken
2h 25min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Couscous with lamb and vegetables
50min
Gratin dauphinois
50min