Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 300 g water
- 15 g fresh yeast
- 500 g plain flour
- 15 g salt
- 2 tsp turmeric powder
- 30 g fresh coriander, roughly chopped
- 30 g fresh mint, leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
Spiced meat filling
- 100 g onions, cut into quarters
- 30 g fresh coriander, roughly chopped
- 30 g fresh mint, leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g yellow peppers, cut into pieces
- 50 g red peppers, cut into pieces
- 300 g beef mince
- 2 pinches salt, adjust to taste
- 2 pinches freshly ground black pepper, adjust to taste
- 2 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground cumin
Assembly
- olive oil, for oiling hands and for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2134 kJ / 510 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Pina Colada Dessert (Pineapple Cheesecake Parfaits)
3 Std. 35 Min
Curry Bread Rolls
2h 10min
Semolina pancakes (Beghrir)
1u.
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 min
Caribbean stew and Steamed rice cups
9h 15min
Kashmiri Rice
30min
Moroccan Zaalouk
1 Std. 5 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Semolina pancakes (Beghrir)
1u.
Kofta Curry
1h 10min
Italian sandwich Rolls
2u. 45min
Traditional Samosa
1h 30 min