
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 300 g water
-
15
g fresh yeast
lub 2 tsp dried yeast - 500 g plain flour
- 15 g salt
- 2 tsp turmeric powder
- 30 g fresh coriander roughly chopped
- 30 g fresh mint leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley leaves only
Spiced meat filling
- 100 g onions cut into quarters
- 30 g fresh coriander roughly chopped
- 30 g fresh mint leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley leaves only
- 50 g yellow peppers cut into pieces
- 50 g red peppers cut into pieces
- 300 g beef mince
- 2 pinches salt adjust to taste
- 2 pinches freshly ground black pepper adjust to taste
- 2 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground cumin
Assembly
- olive oil for oiling hands and for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 510 kcal / 2134 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 51 g