Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 300 g water
- 15 g fresh yeast
- 500 g plain flour
- 15 g salt
- 2 tsp turmeric powder
- 30 g fresh coriander, roughly chopped
- 30 g fresh mint, leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
Spiced meat filling
- 100 g onions, cut into quarters
- 30 g fresh coriander, roughly chopped
- 30 g fresh mint, leaves only
- 30 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g yellow peppers, cut into pieces
- 50 g red peppers, cut into pieces
- 300 g beef mince
- 2 pinches salt, adjust to taste
- 2 pinches freshly ground black pepper, adjust to taste
- 2 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground cumin
Assembly
- olive oil, for oiling hands and for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2134 kJ / 510 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Lemon Pound Cake
2h
Mushroom and Chocolate Muffins
1h
Individual Pineapple Cheesecakes
3 Std. 50 Min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45min
Iraqi cheese pies (cheese chureck)
1 Std. 40 Min
Pizza with red pepper sauce, spinach and eggs
1h 45min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Strawberry Buttermilk Sherbet
1 Std. 10 Min
Sunday Morning Breakfast Bake
1h 15min
Chocolate Pudding
1h 20min
Chocolate Chip Cookie Bundt Cake
1h 45min