Wersje kompatybilne
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batbout
- 320 g water
- 30 g sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 20 g olive oil
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- 20 g olive oil, plus extra for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 500 g lamb mince
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 ½ tsp paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 800 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3730.3 kJ / 888.2 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 114.1 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Spiced lamb pie
40 min
Lamb Moussaka
1 godz. 30 min
Layered lamb curry
1h
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Lamb sfiha
1 godz. 20 min
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Salmon kabsa
40 min
Harissa lamb with green couscous
40 min
Piri-piri spatchcock chicken
1 godz. 30 min
Spiced lamb flatbread
2h
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min