Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads

Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads

4.7 106 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

Batbout
  • water
    320 g
  • white sugar
    30 g
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • olive oil
    20 g
  • plain flour
    250 g
  • wholemeal plain flour
    80 g
  • semolina
    240 g
  • salt
    1 ½ tsp
Lamb meatballs
  • garlic cloves
    4
  • fresh mint leaves only
    2 - 3 sprigs
  • lamb mince
    500 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • paprika
    2 ½ tsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • salt
    1 ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    1 tsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    6 sprigs
  • canned chopped tomatoes
    800 g
  • white sugar
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 43 g
Kalorie 3730.3 kJ / 888.2 kcal
Tłuszcz 26.4 g
Błonnik 10.8 g
Węglowodany 114.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...