
Wersje kompatybilne
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batbout
- 320 g water
- 30 g white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 20 g olive oil
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal plain flour
- 240 g semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- 4 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh mint leaves only
- 500 g lamb mince
- ½ tsp ground black pepper
- 2 ½ tsp paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 800 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp white sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 888.2 kcal / 3730.3 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Węglowodany
- 114.1 g
- Błonnik
- 10.8 g