Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Feta
- 1 lemon, thin peelings of skin only, no white pith
- 200 g feta cheese, cut in pieces (2 cm)
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 pinch ground black pepper
Beef
- 5 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 Tbsp paprika
- 2 Tbsp ground turmeric
- ½ tsp ground cayenne pepper
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- 50 g tomato purée
- 400 g tinned whole tomatoes
- 1 Tbsp dark brown sugar
- 1000 g rump steak, cut in pieces (2-3 cm)
- 240 g tinned kidney beans, rinsed and drained (1 x 400 g tin)
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3095 kJ / 736 kcal
- Białko
- 67.8 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Chicken Garam Masala
50 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Chilli Con Carne
35min
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Mexican Turkey Chilli
40min
Mardi Gras Meatballs
1 godz. 5 min
Coronation Chicken
30min
Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans
1u. 20min
Butter Chicken
50 min
Chicken and Chorizo Filo Pie
2u.
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1 Std.
Chicken Étouffée
45min