Chicken pastilla

Chicken pastilla

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • blanched almonds
    200 g
  • sugar
    40 g
  • parsley leaves only
    30 g
  • onions cut into quarters
    500 g
  • butter
    50 g
  • salt adjust to taste
    ½ tsp
  • freshly ground black pepper adjust to taste
    1 tsp
  • ground saffron
    1 pinch
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • eggs
    6
  • chicken breast fillet cut into pieces (2 cm)
    700 g
  • fine salt adjust to taste
    ½ tsp
  • ground allspice
    1 tsp
  • olive oil
    60 g
  • brick pastry
    8 sheets
    8 sheets filo pastry

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 554 kcal / 2304 kJ
Białko 31.9 g
Tłuszcz 36.9 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...