Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g blanched almonds
- 40 g sugar
- 30 g parsley, leaves only
- 500 g onions, cut into quarters
- 50 g butter
- ½ tsp salt, adjust to taste
- 1 tsp freshly ground black pepper, adjust to taste
- 1 pinch ground saffron
- 2 tsp ground cinnamon
- 6 eggs
- 700 g chicken breast fillet, cut into pieces (2 cm)
- ½ tsp fine salt, adjust to taste
- 1 tsp ground allspice
- 60 g olive oil
-
8
sheets brick pastry
lub 8 sheets filo pastry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304 kJ / 554 kcal
- Białko
- 31.9 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
Alternatywne przepisy
Spiced Beef Sausages
40min
Lamb sfiha
1 Std. 20 Min
Spinach Fatayers
2h
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Arabian ice cream
10h 25min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Za'atar bread rolls
2h
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30 min