Urządzenia i Akcesoria
Stuffed Moroccan Breads
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 pieces
Składniki
Moroccan Bread
-
15 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
plain flour350 g
-
durum wheat semolina150 g
-
water300 g
-
ground turmeric (opcjonalnie)1 tsp
-
fine sea salt2 tsp
Spicy Beef Filling
-
onions halved100 g
-
fresh mint leaves only (15 g)1 bunch
-
fresh flat-leaf parsley leaves only (15 g)1 bunch
-
fresh coriander leaves only (15 g)1 bunch
-
beef mince broken up300 g
-
ground turmeric1 tsp
-
ground cumin to taste¼ - ½ tsp
-
fine sea salt or to taste1 tsp
-
ground white pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
14 g
Kalorie
1289 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Lemon cake
2 godz.
Coconut cake
1 godz. 20 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 godz. 35 min
Bread Stuffed with Eggs and Green Beans
5 godz. 30 min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min
Marble cake
2 godz. 10 min
Chicken Pastilla
1 godz. 25 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3 godz.
Fresh Fruit Tarts
7 godz. 5 min