Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moroccan Bread
- 2 tsp dried instant yeast
- 350 g plain flour
- 150 g durum wheat semolina
- 300 g water
- 1 tsp ground turmeric (opcjonalnie)
- 2 tsp fine sea salt
Spicy Beef Filling
- 100 g onions, halved
- 1 bunch fresh mint, leaves only (15 g)
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only (15 g)
- 1 bunch fresh coriander, leaves only (15 g)
- 300 g beef mince, broken up
- 1 tsp ground turmeric
- ¼ - ½ tsp ground cumin, to taste
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 Min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6h 30min
Persian Flatbreads
1hod. 45min
Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt
2hod. 15min
Tiramisu Cheesecake - Cheesecake al tiramisu
11h 30min
Baked spinach and eggs
35 Min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4hod. 30min
Vegetable Spring Rolls
2 Std. 10 Min
Traditional Samosa
1h 30 min