
Wersje kompatybilne
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried porcini mushrooms
- boiling water for soaking
- 50 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1100 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 Tbsp fine sea salt
- 500 g quick polenta
- 15 g unsalted butter diced
- 200 g Gorgonzola diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 46 kcal / 194 kJ
- Białko
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g