Wersje kompatybilne
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried porcini mushrooms
- boiling water, for soaking
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1100 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 Tbsp fine sea salt
- 500 g quick polenta
- 15 g unsalted butter, diced
- 200 g Gorgonzola, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 194 kJ / 46 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Crème Pâtissière
15 Min
Aubergine and Potato Croquettes with Garlic Mayo
2h
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1hod. 45min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 Std.
Crème Pâtissière
15 Min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Floating Islands
40 Min
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1 Std. 10 Min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 Min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2h
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 Std. 10 Min