Wersje kompatybilne
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried porcini mushrooms
- boiling water, for soaking
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1100 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 Tbsp fine sea salt
- 500 g quick polenta
- 15 g unsalted butter, diced
- 200 g Gorgonzola, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 194 kJ / 46 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Spinach and Broccoli Terrine
4h 40 min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1h 55min
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1 godz. 45 min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 Min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 Min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3 Std.
Carrot and Peanut Bake
55 Min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2h 35 min
Lentil and Pancetta Stew
1hod.
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 Min