Blue Mussels with Herbed Cream Sauce

Blue Mussels with Herbed Cream Sauce

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • English celery stalks
    15 g
  • shallots
    15 g
  • fresh red chillies
    2
  • olive oil
    30 g
  • butter
    30 g
  • fresh blue mussels cleaned, beard removed
    500 g
  • white wine
    60 g
  • water
    40 g
  • fresh lemon juice
    15 g
  • whipping cream
    60 g
  • salt
    1 tsp
  • freshly ground black pepper
    1 tsp
  • fresh dill
    5 sprigs
  • fresh chervil
    5 sprigs
  • spring onions chopped
    2 sprigs
  • extra virgin olive oil
    15 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 1398 kJ / 334 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...