Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g feta cheese, cut in pieces (2 cm)
- 180 g unsalted butter, diced
- 100 g fine semolina
- 700 g milk
- ½ tsp fine sea salt
- 6 medium eggs
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 16 sheets filo pastry
- water, cold, for sprinkling
- 1 tsp sesame seeds, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2407 kJ / 573 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 min
Tuna and Spring Onion Quiche
2 godz.
Olive Spread
5 Min
Pumpkin Spice Sugar Cookies
Keine Bewertungen
Halloween Pumpkin Tart
2 godz.
Greek Appetiser Tart
1h 30 min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Floating Islands
40 Min
Mini Spinach Calzone
2u. 35min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20 min