Urządzenia i Akcesoria
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
feta cheese cut in pieces (2 cm)600 g
-
unsalted butter diced180 g
-
fine semolina100 g
-
milk700 g
-
fine sea salt½ tsp
-
medium eggs6
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
filo pastry16 sheets
-
water cold, for sprinkling
-
sesame seeds (opcjonalnie) for garnishing1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
24 g
Kalorie
2407 kJ /
573 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte Bourguignonne
1 godz. 30 min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1 godz. 20 min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3 godz. 10 min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4 godz. 45 min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 godz.
Yoghurt Parfait, Quinoa and Apple Crumble
45 min
Apple crumble meringue slice
2 godz.
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 godz. 30 min
Fatayer with Cheese and Mint
1 godz. 5 min