Middle eastern stuffed chicken

Middle eastern stuffed chicken

3.8 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • Arabian spice mix
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • cardamom seeds
    2
  • fennel seeds
    1 ½ tsp
  • coriander seeds
    1 ½ tsp
  • olive oil
    25 g
  • whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
    1
  • salt
    2 tsp
  • freshly ground black pepper
    2 pinches
  • Egyptian rice
    100 g
    100 g short-grain rice
  • water
    1900 g
  • chicken stock paste, homemade
    1 tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l)
  • bread toasted, in pieces
    170 g
  • fresh parsley leaves only
    10 sprigs
  • fresh coriander roughly chopped
    10 sprigs
  • onions cut into halves
    100 g
  • garlic clove
    1
  • apricots fresh or dried, pitted and cut into halves
    5
  • pitted dates
    55 g
  • raisins
    60 g
  • pine nuts, toasted
    50 g
  • sumac
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 652 kcal / 2728 kJ
Białko 39.8 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 62.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...