Urządzenia i Akcesoria
Middle eastern stuffed chicken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions
Składniki
-
Arabian spice mix1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
cardamom seeds2
-
fennel seeds1 ½ tsp
-
coriander seeds1 ½ tsp
-
olive oil25 g
-
whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped1
-
salt2 tsp
-
freshly ground black pepper2 pinches
-
100 g short-grain riceEgyptian rice100 g
-
water1900 g
-
1 chicken stock cube (for 0.5 l)chicken stock paste, homemade1 tsp
-
bread toasted, in pieces170 g
-
fresh parsley leaves only10 sprigs
-
fresh coriander roughly chopped10 sprigs
-
onions cut into halves100 g
-
garlic clove1
-
apricots fresh or dried, pitted and cut into halves5
-
pitted dates55 g
-
raisins60 g
-
pine nuts, toasted50 g
-
sumac1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
39.8 g
Kalorie
2728 kJ /
652 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
62.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min.
Spinach Fatayers
2hod.
Soft date cake with walnuts
1hod. 10min.
Za'atar bread rolls
2hod.
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min.
Salmon kabsa
35min.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min.
Red lentil soup with cumin
55min.
Yoghurt and cucumber salad
5min.
Arabian spice mix
5min.
Moroccan Zaalouk
1hod. 5min.
Salmon kabsa
40min.