Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 50 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - oil, for greasing
- 180 g buttermilk
- 400 g strong white bread flour, plus extra for flouring
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
- 50 g Fontina cheese, cut in pieces (3 cm)
- 80 g mozzarella, drained, cut in pieces
- 80 g Gorgonzola, cut in pieces (5 mm)
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2580.4 kJ / 616.7 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 77.8 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1186 mg
Alternatywne przepisy
Lamb Stew
50 Min
Spinach and Broccoli Terrine
4h 40min
Fougasse
2 Std.
Grape and Cava Trifle
4 Std. 30 Min
Homemade Malted Milk Powders
5 Min
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
14 Std. 15 Min
Cream cheese spread with radishes
5 Min
Aioli
10 Min
Peach Juice
2h 10min
Rosemary Marinade for Beef
5 Min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 Std. 45 Min
Vanilla Coffee Frappé
4 Std. 25 Min