
Urządzenia i Akcesoria
Four Cheese Pizza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 portions
Składniki
Dough
-
water50 g
-
sugar1 tsp
-
dried instant yeast2 tsp
-
oil for greasing
-
buttermilk180 g
-
strong white bread flour plus extra for flouring400 g
-
fine sea salt1 tsp
Topping
-
Parmesan cheese cut in pieces (3 cm)50 g
-
Fontina cheese cut in pieces (3 cm)50 g
-
mozzarella drained, cut in pieces80 g
-
Gorgonzola cut in pieces (5 mm)80 g
-
ground black pepper1 pinch
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
616.7 kcal /
2580.4 kJ
Białko
30.7 g
Tłuszcz
19.6 g
Węglowodany
77.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
1186 mg