Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 800 g pork shoulder, boneless, diced (2 cm)
- 5 cardamom pods
- 5 cloves
- 4 fresh red chillies, halved
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 30 g white wine vinegar
- 15 g red wine vinegar
- 1 Tbsp fine sea salt
- ½ tsp ground turmeric
Curry
- 30 g vegetable oil
- 200 g onions, quartered
- 5 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 250 g ripe tomatoes, quartered
- 2 - 6 fresh bird's eye chillies, halved, to taste
- 1 tsp brown sugar
- 80 g water
- 5 g fresh coriander leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1302 kJ / 311 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
Alternatywne przepisy
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Beef Madras
1h 30min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Chicken Saag
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2 Std. 10 Min
Kofta Curry
1h 10min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min
Chicken Tikka Masala
45 min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken Akhni
1h 30min