Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 el olijfolie
- 70 g balsamicoazijn
- 80 g witte wijn
- 80 g honing
- 20 g Dijon mosterd
- 1 el verse rozemarijn, alleen de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150 g elk)
- ½ tl fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 500 g courgettes, geheel
- 1 el citroensap, vers geperst
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoenrisotto met spek
25min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40min
Zalmfilet met boekweit en asperges
40min
Hartige taart met tonijn, eieren en kappertjes
Brak ocen
Mediterrane kippenpastei
50min
Champignontaart
Brak ocen
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1h 5min
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1h 15min
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25min
Gevulde paprika's met rijst en tomatensaus
1h
Tomaat en basilicum kip quiche
1h