Wersje kompatybilne
Op Cubaanse wijze gekruide zalm met tomaten-avocadosalsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 verse jalapeñopeper, in stukken (2 cm)
- 120 g rode uien, geschild, in vieren
- 30 g lente-uien, in lengtes (2 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 20 g verse koriander, in stukken (± 3 cm)
- 20 g lente-uien, in stukken (± 3 cm)
- 30 g olijfolie, en iets meer om in te vetten
- 30 g limoensap
-
50
g pompelmoessap
lub 50 g sinaasappelsap - 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde pepervlokken
- 1 tl gemalen cayennepeper
- 1 tl gemalen komijn
- 1 ½ tl zout
-
800
g verse zalmfilet, met of zonder vel, in 4 stukken
lub 800 g diepgevroren zalmfilet, met of zonder vel, in 4 stukken - 500 g kerstomaten
- 60 g tomatenpuree
- 35 g limoensap, vers geperst
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper
- 1 avocado
- 1 limoen, in partjes
- 10 g verse korianderbladeren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2980.7 kJ / 712.4 kcal
- Białko
- 45.6 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 49.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 1040.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili non Carne
1h
Soba noodle mee goreng
Brak ocen
Mallorcaanse vissoep
40 min
Gevulde kroketten
Brak ocen
Sesam zalm met sla en erwtensoep
1h
Tarbot met salsasaus
Brak ocen
Roerbak met aubergines en kofu
Brak ocen
Gestoomde viskoekjes Thaise stijl
45 Min
Flan van asperges met zeetong
Brak ocen
Stoofpotje van champignons en worst met gerst
55 min
Zalm met venkel
40 min
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35 Min