Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g sjalotten (2-3 sjalotten)
- 30 g olijfolie
- 250 g parelgerst, medium, gewassen en gedroogd
- 100 g droge witte wijn, veganistisch
- 750 g water, warm
-
1
el groentebouillon, veganistisch (zie tip)
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), veganistisch - ½ tl fijn zout
- 2 snuifjes witte peper
- ¾ tl gedroogde tijm (opcjonalnie)
- 40 g pijnboompitten
- 400 g courgette, in schijfjes (5 mm)
- 50 g zongedroogde tomaten in olie, in reepjes (5 mm)
- 60 g witte amandelboter
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoenrisotto met spek
25 Min
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25min
Boekweit met champignons
25 Min
Risotto met oesterzwam en champagne
35 Min
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Brak ocen
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 Min
Spaghetti muffins
55min
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35 Min
Volkorenpasta met garnalen en crème van kikkererwten
35 Min
Brownies van zoete aardappel
1 Std.
Smoothie bowl met frambozen en chiazaad
10 min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 min