Mediterraanse parelgerstrisotto
TM5 TM6

Mediterraanse parelgerstrisotto

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 70 g sjalotten (2-3 sjalotten)
  • 30 g olijfolie
  • 250 g parelgerst, medium, gewassen en gedroogd
  • 100 g droge witte wijn, veganistisch
  • 750 g water, warm
  • 1 el groentebouillon, veganistisch (zie tip)
    lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), veganistisch
  • ½ tl fijn zout
  • 2 snuifjes witte peper
  • ¾ tl gedroogde tijm (opcjonalnie)
  • 40 g pijnboompitten
  • 400 g courgette, in schijfjes (5 mm)
  • 50 g zongedroogde tomaten in olie, in reepjes (5 mm)
  • 60 g witte amandelboter

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2159 kJ / 517 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
8.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy