Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g sjalotten (2-3 sjalotten)
- 30 g olijfolie
- 250 g parelgerst, medium, gewassen en gedroogd
- 100 g droge witte wijn, veganistisch
- 750 g water, warm
-
1
el groentebouillon, veganistisch (zie tip)
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), veganistisch - ½ tl fijn zout
- 2 snuifjes witte peper
- ¾ tl gedroogde tijm (opcjonalnie)
- 40 g pijnboompitten
- 400 g courgette, in schijfjes (5 mm)
- 50 g zongedroogde tomaten in olie, in reepjes (5 mm)
- 60 g witte amandelboter
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoenrisotto met spek
25 min
Moussaka met linzen
2 godz. 20 min
Zoetzure tempé
Brak ocen
MENU - Zoete aardappel risotto, kaneelpudding met chocoladesaus
Brak ocen
Boekweit met champignons
25 min
Gerstschotel met ratatouille van zomergroenten
40 min
Spinazieknoedels in tomatenragout
1 godz.
Hornazo
Brak ocen
Couscous met abrikozen, hazelnoten, feta en groentemengeling
1 godz. 15 min
Indiase groentencurry
50 min
Pasta in tomatensaus met ham en chorizo
35 min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 min