Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g notenmengeling (bv. amandelen, walnoten)
- 30 g extra vergine olijfolie
- 50 g uien, gehalveerd
- 1300 g rijpe tomaten (Ø 5-6 cm) (zie tip)
- 100 g verse champignons (bv. witte, oesterzwam)
- 1 tl zout
- 1 snuifje vers gemalen peper
-
10 - 12
bladeren verse munt
lub 1 tl gedroogde munt - 4 - 5 takjes verse peterselie, enkel de blaadjes
- 75 g witte langkorrelige rijst
- 20 g citroensap, vers geperst (ong. ½ citroen)
- verse peterselie, enkel de blaadjes, plus extra als garnituur
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1644 kJ / 392 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 9.2 g
Alternatywne przepisy
Vislasagne met courgette
1h
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35min
Vegetarische bonenburger
1h 20min
Canapé met ei
10min
Ananaspakketjes
1h
Linzencurry en gestoomde pompoen
1 Std. 15 Min
Ratatouille
40min
Op Thaise wijze gebakken vis in bananenblad met gemengde salade
1h
Inktvis, chorizo en witte bonenstoofpot
5 Std. 30 Min
Bellini cocktail
5min
Champignontaart
Brak ocen
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25min