Tomaten opgevuld met champignons en noten

Tomaten opgevuld met champignons en noten

4.3 7 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
3 porties

Składniki

  • notenmengeling (bv. amandelen, walnoten)
    50 g
  • extra vergine olijfolie
    30 g
  • uien gehalveerd
    50 g
  • rijpe tomaten (Ø 5-6 cm) (zie tip)
    1300 g
  • verse champignons (bv. witte, oesterzwam)
    100 g
  • zout
    1 tl
  • vers gemalen peper
    1 snuifje
  • verse munt
    10 - 12 bladeren
    1 tl gedroogde munt
  • verse peterselie enkel de blaadjes
    4 - 5 takjes
  • witte langkorrelige rijst
    75 g
  • citroensap, vers geperst (ong. ½ citroen)
    20 g
  • verse peterselie enkel de blaadjes, plus extra als garnituur

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 11 g
Kalorie 1644 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 9.2 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...