Wersje kompatybilne
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g water
- 6 pruimtomaten
- 500 g aubergines (1-2 stukken)
- 250 g verse mozzarella (2 bollen)
- 6 sneetjes gerookte zalm (120-130 g)
- 1 volle yoghurt
- 1 tl mosterd
- 20 g extra vergine olijfolie
- 6 verse basilicumbladeren, als garnering
- 30 g amandel, geschaafd, geroosterd, als garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1074 kJ / 257 kcal
- Białko
- 17.09 g
- Węglowodany
- 6.36 g
- Tłuszcz
- 18.14 g
- Błonnik
- 2.52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mosselen in kruidige tomatensaus
45min
Avocadotartaar met ei en zalm
45min
Zalm en venkel risotto
25min
Courgetteomelet
40min
Spaghetti muffins
55 min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25min
Siciliaanse garnalensalade
40min
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35min
Vegetarische kaasmuffins met hazelnoot
45min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Kip met rode paprika
1h 5min
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1h 5min