Wersje kompatybilne
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g water
- 6 pruimtomaten
- 500 g aubergines (1-2 stukken)
- 250 g verse mozzarella (2 bollen)
- 6 sneetjes gerookte zalm (120-130 g)
- 1 volle yoghurt
- 1 tl mosterd
- 20 g extra vergine olijfolie
- 6 verse basilicumbladeren, als garnering
- 30 g amandel, geschaafd, geroosterd, als garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1074 kJ / 257 kcal
- Białko
- 17.09 g
- Węglowodany
- 6.36 g
- Tłuszcz
- 18.14 g
- Błonnik
- 2.52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney van gekarameliseerde rode uien
24h
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25min
Crumble met peren en crème van ricotta
1h
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1 godz. 5 min
Zalm en venkel risotto
25min
Kip- en aspergetaartjes
1 godz. 35 min
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40min
Citroenslush met champagne
Brak ocen
Kalkoenburgers
1h 25min
Siciliaanse garnalensalade
40min
Zalmtartaar
10 min
Wortelsalade met sesamcrackers
1h