Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 teentjes knoflook
- 1 ui (ong. 70 g), gehalveerd
- 200 g tofu, uitgelekt
- 30 g olijfolie
- 25 g donker sojasaus
- 600 g vastkokende aardappelen, in blokjes (ong. 1,5 cm)
- 300 g water
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 2 tl zout
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl suiker
- ½ tl komijn, gemalen
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- 250 g paprika, rode, in blokjes (ong. 2 cm)
- 20 g pure chocolade, 70% cacao (veganistisch), in stukken gebroken
- 255 g kidneybonen, uit blik, uitgelekt (gewicht na uitlekken)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 13.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1 Std. 10 Min
Moussaka met linzen
2 Std. 20 Min
Gekruide lamstaart
40min
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Brak ocen
Rucola taart
Brak ocen
MENU - Zoete aardappel risotto, kaneelpudding met chocoladesaus
Brak ocen
Paddenstoelentaart
1h 30min
Champignon en feta strudel met spinazie
1 Std. 45 Min
Cassoulet van bonen met walnotenpesto
4h 30min
Vegetarische chili
1h 5min
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
13h 30min
Chilli con carne
35min