Gestoomde aubergine-ricottalasagne
TM5 TM6

Gestoomde aubergine-ricottalasagne

4.6 (22 oceny)

Składniki

  • 50 g Parmezaanse kaas, in stukken
  • 5 - 10 g verse peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 - 2 snuifjes vers gemalen peper
  • 1100 g water
  • 2 tl zout
  • 160 g gedroogde lasagnevellen
  • 300 g aubergines, in kleine blokjes (ong. 1 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g uien, in stukken
  • 50 g wortelen, in stukken
  • 30 g selderstengel, in stukken
  • 30 g extra vergine olijfolie
  • 500 g tomatenblokjes uit blik
  • 250 g ricotta, uitgelekt

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2352 kJ / 561 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy