Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
TM5 TM6

Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym

2.7 (217 ocen)

Składniki

  • 100 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
  • 1700 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 400 g różyczek kalafiora
  • 500 g makaronu, suchego, typu penne
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 100 g mleka
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka natki pietruszki, tylko liście, posiekanej, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1794 kJ / 428 kcal
Białko
18.2 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy