
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
bułki tartej2 łyżki
-
wody1300 g
-
różyczek kalafiora500 g
-
soli1 łyżeczkę
-
oliwy z oliwek10 g
-
makaronu, suchego, typu penne350 g
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki120 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczkę
-
musztardy Dijon1 łyżkę
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczkę
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
576.8 kcal /
2413.3 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
75.7 g
Błonnik
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska