
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
bułki tartej2 łyżki
-
wody1300 g
-
różyczek kalafiora400 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oleju10 g
-
makaronu, suchego, typu penne350 g
-
sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
mleka450 g
-
sosu sojowego10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
musztardy Dijon2 łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
672.1 kcal /
2812.2 kJ
Białko
32.3 g
Tłuszcz
24.9 g
Węglowodany
80.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
1616.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min