
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g azjatyckiego cienkiego makaronu (z fasoli mung lub ryżowego)
- woda ilość do namoczenia makaronu
- 70 g ząbków czosnku
- 40 g oleju
- ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 35 g cukru
- 40 g sosu sojowego
-
20
g wina ryżowego
lub 20 g białego wina, wytrawnego - 700 g wody
- 200 - 250 g krewetek, surowych, średnich, obranych oczyszczonych
- 200 g zielonej fasolki mamut, świeżej
- 50 g cebuli dymki pokrojonej na 3 mm kawałki lub ze skręconym szczypiorkiem (patrz wskazówka), do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 438 kcal / 1832 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 66 g
- Błonnik
- 2.5 g