
Urządzenia i Akcesoria
Holenderska zupa musztardowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
boczku parzonego, w plastrach grubość ok. 5 mm200 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
mąki pszennej70 g
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
musztardy Dijon1 ½ łyżki
-
musztardy francuskiej1 ½ łyżki
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego½ pęczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
756 kcal /
3152 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
70 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 min
Sałaciorka
50 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min