Holenderska zupa musztardowa
TM6 TM5

Holenderska zupa musztardowa

3.9 (505 ocen)

Składniki

  • 200 g boczku parzonego, w plastrach, grubość ok. 5 mm
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 70 g mąki pszennej
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 ½ łyżki musztardy Dijon
  • 1 ½ łyżki musztardy francuskiej
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ pęczka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3152 kJ / 756 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
70 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy