Holenderska zupa musztardowa

Holenderska zupa musztardowa

3.9 514 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • boczku parzonego, w plastrach grubość ok. 5 mm
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • mąki pszennej
    70 g
  • wody
    1200 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • musztardy Dijon
    1 ½ łyżki
  • musztardy francuskiej
    1 ½ łyżki
  • gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    ½ pęczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 756 kcal / 3152 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 70 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...