
Urządzenia i Akcesoria
Holenderska zupa musztardowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
boczku parzonego, w plastrach grubość ok. 5 mm200 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
mąki pszennej70 g
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
musztardy Dijon1 ½ łyżki
-
musztardy francuskiej1 ½ łyżki
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego½ pęczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
756 kcal /
3152 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
70 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska