Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem

Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem

3.8 213 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • mleka
    450 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ryżu basmati
    200 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (ok. 0,5 x 6 cm)
    400 g
  • pora pokrojonego w 5 mm plastry
    300 g
  • filetów z dorsza, bez skóry świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego (po ok. 170 g każdy)
    4 kawałki
  • pieprzu białego, mielonego
    2 szczypty
  • mąki pszennej
    40 g
  • musztardy Dijon
    15 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 449.8 kcal / 1883 kJ
Białko 41.3 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 66.3 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...