Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
TM6 TM5

Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem

3.8 (208 ocen)

Składniki

  • 450 g mleka
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 200 g ryżu basmati
  • 400 g marchewki, pokrojonej w słupki (ok. 0,5 x 6 cm)
  • 300 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 4 kawałki filetów z dorsza, bez skóry, świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego (po ok. 170 g każdy)
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 40 g mąki pszennej
  • 15 g musztardy Dijon
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1883 kJ / 449.8 kcal
Białko
41.3 g
Węglowodany
66.3 g
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
7.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy