
Wersje kompatybilne
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g mleka
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 200 g ryżu basmati
- 400 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 0,5 x 6 cm)
- 300 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
- 4 kawałki filetów z dorsza, bez skóry świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego (po ok. 170 g każdy)
- 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
- 40 g mąki pszennej
- 15 g musztardy Dijon
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 449.8 kcal / 1883 kJ
- Białko
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Błonnik
- 7.2 g