Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem

Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem

3.8 220 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 450 g mleka
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 200 g ryżu basmati
  • 400 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 0,5 x 6 cm)
  • 300 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
  • 4 kawałki filetów z dorsza, bez skóry świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego (po ok. 170 g każdy)
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 40 g mąki pszennej
  • 15 g musztardy Dijon
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 449.8 kcal / 1883 kJ
Białko 41.3 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 66.3 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...